Site Logo

Forumul DGASPC6

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 Bucuresti

Acum este 09 Sep 2010, 11:41

Ora este UTC + 2

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: corina
MesajScris: 22 Feb 2010, 16:28 
Neconectat

Sunt Corina din Focsani si am un baiat de 7 ani cu diabet zaharat (insulino dependent) de la varsta de 2 ani si jumatate.El beneficiaza de bugetul complementar de 91 ron si de indemnizatia pentru insotitor de 450 ron.Intrebarea mea este pana la ce varsta (legal) mai are nevoie de asistent personal ptr.ca eu m-am confruntat cu situatia ca la 4 ani cand m-am dus la comisie sa-i reproseze lui ca la " varsta asta nu-ti faci insulina singur?",am ramas socata si i-am spus doamnei ca la varsta asta nu stie nici sa tina pixul bine in mana daramite sa-si faca insulina.Si daca cuantumul acestei sume se modifica in functie de varsta.Va multumesc.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
 Subiectul mesajului: Re: corina
MesajScris: 26 Mar 2010, 11:45 
Neconectat

Stimata doamna,

Conform prevederilor Legii nr.448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, parintii sau reprezentantii legali ai copilului cu handicap grav, adultii cu handicap grav ori reprezentantii legali ai acestora, cu exceptia celor cu handicap vizual grav, pot opta intre asistent personal sau primirea unei indemnizatii lunare.

Asistentul personal este persoana incadrata cu contract de munca in vederea ingrijirii si protectiei persoanei cu handicap grav, obtinand un salariu de baza stabilit potrivit dispozitiilor legale privind salarizarea asistentului social cu studii medii din unitatile de asistenta sociala din sectorul bugetar, altele decat cele cu paturi, precum si spor de vechime si alte sporuri aferente acordate in conditiile legii.

In situatia in care ati optat pentru primirea indemnizatiei lunare, care in prezent este in cuantum de 534 lei, va facem cunoscut faptul ca, nivelul acesteia se actualizeaza anual prin hotarare a Guvernului.

Din cuprinsul solicitarii dumneavoastra reiese faptul ca ati optat pentru primirea indemnizatiei lunare si nu pentru angajarea dumneavoastra ca si asistent personal. Daca doriti sa va angajati ca si asistent personal, puteti ramane in aceasta functie atata timp cat copilul dumneavoastra va ramane incadrat in gradul grav de handicap. Dupa implinirea de catre copilul dumneavoastra a varstei de 18 ani, in baza evaluarii sociopsihomedicale acesta va avrea dreptul sau nu la un asistent personal. In situatia in care pe certificatul acestuia se va face mentiunea "cu asistent personal" va puteti angaja in acesta functie pe perioada de valabilitate a certificatului.

O zi buna.

Raportează acest mesaj
Sus
Răspuns cu citat  
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2 mesaje ] 

Ora este UTC + 2